Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. május 4. szombat
Hírek témák szerint

HÉVÍZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2010. március 2., kedd 10:46

Folyamatos a hévízi Tó-fürdő megújulása
- A fürdőváros február elején mintegy 920 millió forintnyi költséggel járó, funkcióbővítő belvárosi rehabilitációs programot indított el. A munkálatok elvégzését egy 500 millió forintos  uniós támogatással kiírt pályázat is segíti, de folyamatos a Tó-fürdő megújulása is. Vértes Árpád polgármester elmondta: a tó kezelője, a Hévízgyógyfürdő Kft. szintén gőzerővel folytatja a korábbi években megkezdett, elsősorban a 35-50 év közötti korosztály megnyerését szolgáló, kínálatbővítő modernizációt. A tófürdő rekonstrukciójának első ütemével együtt közel 3 milliárd forintos beruházás részeként a második ütemben a tó két épületének felújítása mellett korszerűsítették és kibővítették az új szolgáltatásokat támogató infrastruktúrát, és fejlesztették a már meglévő szolgáltatásokat is. Az új épületrész négycsillagos szállodai szintnek megfelelő szolgáltatást nyújt: a háromszintes fogadóépületben wellness részleg (szauna, gőzfürdő, jégfürdő, sóbarlang, medencék), modern vendéglátóterek és terápiás részleg (hidroterápia, masszázs, szépségszalon, iszapkezelők, mozgásterápia) várják az idelátogatókat.
Befejeződtek a „C” és „D” épületek korábbi terhelési próbája során bekövetkezett süllyedés tartószerkezeti megerősítési munkái és egy új összekötő folyosó is épült, amely a tó felett található két épületrésszel biztosít közvetlen csatlakozást. Mindezeken felül egy sikeres pályázat eredményeként 30 új különleges díszfával gazdagodott a gyógytavat övező park.
A Tófürdő épületének rekonstrukciójával, valamint a közeljövőben tervezett tóparti szádfal megújításával a Hévízgyógyfürdő megfiatalodásának újabb mérföldkövéhez érünk. Ezt a folyamatot teszi a tervek szerint teljessé jövőre az „Új fedett fürdő és Terápiás centrum” elnevezésű, 5 milliárd forint összértékű beruházás megvalósítása. A Kft. kiemelt projektként valósíthatja meg a téli fürdő korszerűsítését, ennek során uszodát, a téli fürdőhöz csatlakozó, szabadtéri gyógymedencét építenek. Új terápiás centrumot hoznak létre modern gyógyászati szolgáltató helyiségekkel és berendezésekkel. A fedett fürdőre plusz emeletet építenek, a vendégeket a munkálatok befejezése után új fogadóépület várja. A komplexumot energetikai és informatikai szempontból is rehabilitálják. A rekonstrukció a szolgáltatások komplexebbé tételén túl megduplázza a mostani téli kapacitást, egy időben akár 1200-1500 főt tudnak majd fogadni.
A közelmúlt fejlesztéseivel együtt alig néhány év alatt több mint 8 milliárd forint értékű fejlesztéssel gyarapodik tehát a Hévízgyógyfürdő és Hévíz városa, aminek köszönhetően nemcsak megőrizheti, hanem meg is erősítheti helyét, mint a hazai és nemzetközi gyógy-idegenforgalom egyik legnépszerűbb központja.
Az itt megvalósuló fejlesztéseknek köszönhetően Hévíz megfiatalodik, képes lesz kielégíteni mind mai törzsvendégei, mind az egyre nagyobb számban idelátogató fiatal, családos vendégek legkülönfélébb igényeit. A belföldiek száma egyébként örvendetesen növekszik, a tófürdőt skandináv területről és Oroszországból is sokan látogatják. Mindez hatással van a város és a térség idegenforgalmára, ezáltal minden, turizmushoz kapcsolódó szolgáltatást nyújtó vállalkozásra is, továbbá a beruházások sok új munkahelyet is teremtenek a térségben.
"Tíz éve harcolunk a gyógytó környezetére káros autóbusz-pályaudvar kitelepítéséért, ahol jelenleg napi 280 beközlekedő busz fertőzi a levegőt. Remélem, hogy erőfeszítéseinket most már senki nem torpedózza meg, és összefogással sikerül a pályaudvar áttelepítése." -mondta el Hévíz polgármestere. Az új helyszínről egyébként egy gyönyörű sétány vezet majd a fürdő bejáratáig. A városfejlesztés csak az utóbbi projekt komplex kivitelezésével lesz teljes.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.