Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 27. szombat
Hírek témák szerint

OROSZLÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2015. november 29., vasárnap 15:13

Köszöntötték az oroszlányi kistérség véradóit
A Magyar Vöröskereszt 1988-óta ünnepeli a véradók napját november 27-én. Ebből az alkalomból a helyi vöröskereszt aktivistái közös ünneplésre invitálták csütörtökön az oroszlányi kistérség véradóit. A megjelenteket dr. Brunner Róza városi elnök köszöntötte, köztük Rajnai Gábor alpolgármestert, dr. Bercsényi Cecíliát, a vérellátó szolgálat vezetőjét és Hamburgerné Újvári Irént, a megyei szervezet igazgatóját.

A rendezvényre nemcsak műsorral, de ajándékkal is érkeztek a bokodi Vöröskeresztes bázisiskola diákjai Csillag Sándorné védőnő felkészítésében, majd őket követték a Kadarka Társulat tagjai gitárdallamokkal kísért dalaikkal.
Köszönetet mondunk, mert segítenek. Segítenek a koraszülött babákon, vagy beteg gyermekeken, a beteg édesanyán, édesapán, nagypapán, nagymamán. A véradók, a hétköznapi hősök – köszöntötte a donorokat Hamburgerné Újvári Irén, azt kívánva, hogy még sokáig legyenek egészségesek, hogy még sokszor élhessék át a véradás csodálatos belső élményét.
Rajnai Gábor alpolgármester, aki maga is több mint ötvenszeres véradó, köszöntőjében azt emelte ki, milyen jó érzés, hogy Oroszlányban nagyon sok a segítő ember. Mint mondta, épp egy héttel korábban a szociális munka napján köszöntötték – ugyanígy a Bányász Klubban – a hivatásos segítőket, ezúttal pedig az önkéntes véradókat. Az alpolgármester mindazok, köztük Nagy Péterné titkár számára is köszönetét fejezte ki, akik szervezik a véradásokat, Oroszlány és a környező települések tekintetében igen hatékonyan.
A gondolatmenetet Bercsényi Cecília, a vérellátó szolgálat főorvosa azzal egészítette ki, hogy a városra és a környékbeli községekre mindig is számíthattak, egy nagyon biztos és jó véradóhely a térség, amely a karácsony és szilveszter közötti időszakban még hatványozottabban fontos a biztonságos vérellátás érdekében. A főorvos azt is hangsúlyozta, hogy Oroszlányban rendre 100 felett alakul a véradásokon megjelentek száma, amely azért is példaértékű, mert országosan is kevés város mondhatja el magáról ugyanezt. A szolgálatvezető végül az országos Vérellátó Szolgálat új kezdeményezéséről is tájékoztatott. E szerint a szervezet azzal is szeretné megköszönni véradóinak az önzetlenségét, hogy azok számára, akik az idei esztendőben akár csak egyszer is nyújtották a karjukat, jövőre biztosítást kötnek. Így ha a donornak kórházi ellátásra lesz szüksége baleset miatt, az idő alatt a biztosító napi 3 ezer forintot térít a számára.
A csütörtöki eseményen elsőként azokat köszöntötték, akik betöltötték 65. életévüket, így el kell köszönniük a véradótársaktól. Az eltelt évek alatt 145-ször nyújtotta karját Pis János, 83-szor Körtvélyessy Jenő, 42-szer Handl György és 34-szer Dura Sándorné.
A jubiláló donorok is emléklapot, ajándékot vehettek át. Oroszlányból és a környékbeli településekről tizenhárman 50-szeres, tizenheten 40-szeres, tizenöten harmincszoros, tizenöten 25-szörös és tízen 20-szoros véradók.
Hagyomány, hogy a legaktívabb, félszáz felett jubiláló véradókat a megyei ünnepségen köszöntik. Így a jövő héten, Tatabányán részesül elismerésben a 150-szeres Holczimmer Róbert, a 140-szeres Németh Sándor, a 100-szoros Koloszár Szilárd, valamint további 18 önkéntes a járásból.

 Oroszlány, 2015.11.26.


 


4 csatolt kép 6418
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.