Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. május 3. péntek
Hírek témák szerint

BUDAPEST FŐVÁROS III. kerület - Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata
2017. március 3., péntek 13:21

Szabadidő, szeretem! 2017- Túrával indul a sportprogram
Az Óbudai Sport és Szabadidő Nonprofit Kft. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának támogatásával, hatodik alkalommal, idén is megrendezi a Szabadidő, szeretem! elnevezésű ingyenes sportrendezvény-sorozatát.

Az óbudai sportrendezvény-sorozat évről évre új sportágak bemutatásával teszi változatossá az óbudai programkínálatot, ezzel emelve a rendezvények színvonalát, sokszínűségét. Az ingyenes rendezvényeinken évről évre több ezer látogatót és sportolót sikerül megmozgatni. A 2016. évi részvételi számok is azt mutatják, hogy a lakosság érdeklődése töretlen, a tavalyi évben 6114 fő vett részt a programokon, így az elmúlt négy évben több tízezer ember figyelmét sikerült felhívni az egészségmegőrzés és a mozgás fontosságára. - hangzott el a mai sajtótájékoztatón.

Csiki Attila, az Óbudai Sport és Szabadidő Nonprofit Kft. cégvezetője kiemelte, hogy a kerületben egész évben lehetőséget biztosítanak a szabadidő eltöltésére, a sportolásra. Jelenleg is üzemelnek még a kerületi korcsolyapályák, majd 3 hét múlva indul a 2017-es évi rendezvénysorozat, elsőként az Óbudai Teljesítménytúrával, ami március 25-én kerül megrendezésre a Budai-hegyekben. Ezt követően a már ismert rendezvényekkel folytatódik az év, az Óbudai Futófesztivállal (április 22-23), ami idén már 2 napos rendezvénnyé nőtte ki magát, majd a viszonylag új Óbudai Családi Sportnap a Dunán (május 20) elnevezésű sporteseménnyel folytatódik. Június 10-én kerül megrendezésre a Tour de Óbuda, ami idén már igen csak túl nyúlik a kerület határain, egész a Dunakanyarig lehet bejárni vidéket kerékpárral a rendezvény ideje alatt. Ősszel két program várja a lakosságot, az Óbudai Sportágbörze (szeptember 14) valamint az Óbudai terepfutó és túra fesztivál (október 7).
A sportprogramok alatt kiemelt figyelmet fordítanak a jótékonyságra, így ebben az évben a résztvevők felajánlásaikkal az óbudai Családok Átmeneti Otthonát támogathatják. A rendezvények minden állomásán lehetőség lesz az adományozásra, ahol az adományozók részére tombolaajándékokkal kedveskednek majd.

Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere az előzményeket összefoglalva elmondta, 10 évvel ezelőtt átfogó szűrőprogrammal indult a kerületiek egészségéről való gondoskodási programunk, majd ez párosult az Óbudai Olimpia sportrendezvénnyel. Az itt élők szeretik a rendezvényeinket és ahogy megteremtjük a sportolás feltételeit – például a fitneszparkokkal – úgy növekszik a résztvevők kedve a csatlakozáshoz. - tette hozzá. A sport is a közösségépítés egyik formája, amit további ingyenes lehetőségek biztosításával is igyekszünk felhasználni arra, hogy az itt élők valódi közösségeket alkossanak. A tavaly elindított Közösségi torna idén több helyszínen és időpontban ad alkalmat minden korosztálynak, hogy segítségével egy egészségesebb életmódra térhessenek át. A polgármester kiemelte, hogy évről évre igyekszenek a programot színesíteni, illetve több helyi sport- és civil szervezetet is bevonni a részvételbe. Bízik benne, hogy a lakosság részvételi aránya elérheti azt a szintet, hogy az egészségügyi költségekben kimutatható lesz a csökkenés.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, a kerület országgyűlési képviselője, aki rendszeres résztvevője az Óbudai futófesztiválnak,  a rendezvénysorozat kapcsán rámutatott: a kerület adottságai kiválóak, párosulva a jó szervezéssel tökéletes terepet és alkalmat biztosítanak a tömegsportok megrendezésére, illetve a gyermekek versenyszerű sportolásához is.

A magyar utánpótlássportért dolgozik, céljai ezzel a rendezvénysorozattal megegyeznek. – szögezte le Sárfalvi Péter nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár. “Azon tevékenykedünk, hogy olyan utánpótlás stratégiát dolgozzunk ki, ami segíti az élsportot és megteremti a lehetőségét a szabadidő sportnak. A hangsúlyt arra fektetik, hogy minél több gyerekkel szerettessék meg a sportot, s ez a rendezvénysorozat kiváló erre is.

Dr.Bartha Csaba, MOB főtitkár megemlítette, MOB tisztségviselőként illetve kerületi lakosként fontosnak tartja a rendszeres sportolást, a szabadidő eltöltését. Megemlítette, hogy a gyerekeknél fontos, hogy a szülőkön keresztül pozitív példát mutassunk. Ezek a rendezvények minden óbudai lakosnak lehetőséget biztosítanak arra, hogy megszeressék a sportot, minél többen vegyenek részt. Az élsport és az utánpótlás sport mellett fontos, hogy a szabadidő sportot népszerűsíteni kell mind a Magyar Olimpiai Bizottság, mind az EMMI államtitkárságának.

Rédl András olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok magyar párbajtőrvívó egy Coubertin báró idézettel kezdte beszédét: A sport minden nő és férfi öröksége, hiánya semmivel sem pótolható. Kiemelte, hogy ebben a mondatban nagyon sok minden benne van, célja ezt közvetíteni mindenki felé, kitartás, alázat, munka mindaz ami a sportolók erénye, s mindaz ami az egészséges életmód megőrzéséhez vezet.



Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.