Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. május 7. kedd
Hírek témák szerint

AJKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2017. március 31., péntek 15:45

Ajkán diáknak is jó lenni, ezúttal a rajzosok mutattak meg tehetségüket
Huszonegyedik alkalommal adott otthont az ajkai Borsos Miklós Általános Iskola a városi rajzversenynek március 30-án délután. Bár a feladatok között kutyarajzolás nem szerepelt, a  versenyre mégis 101 gyermek nevezett. A szervező, Szilágyiné Farkas Ilona rajztanár a város összes iskolájából várta a diákokat a megmérettetésre. Érkeztek tanulók a  Fekete-Vörösmarty iskolából, a Szent István Római Katolikus Általános Iskolából, Laschober Mária Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolából és a házigazda Borsos Miklós iskolából. A feladatok évfolyamonként eltérőek voltak. Ám ez  senkit nem ért váratlanul  mert előre megkapták a témákat, így mindegyik iskola feltudta készíteni a tanulóját a versenyre.  Kiss Veronika, a Borsos Miklós iskola tanulója elmondta nekünk, hogy ők rajzórán már sokat gyakorolták a népviseleti babák rajzolását, de az orosz matrjoska baba megrajzolása még mindig talán a legnehezebb feladat. A hetedik osztályosok között első helyet megszerző László Liliána, a Szent István Király Római Katolikus Iskola tanulója fényképek segítségével készült a versenyre aki azt is megosztotta velünk, hogy fénykép alapján egyszerűbb dolga van, mint modellről.
 A legfiatalabbak, harmadik, negyedik évfolyamosok a jól ismert Móricz Zsigmond Iciri-piciri című versének, valamint a Hófehérke meséjének képregény rajzolását kapták feladatként. A rajzokat tetszőleges rajztechnikával, színes ceruzával, ecsettel, grafittal vagy  zsírkrétával készíthették el. Az ötödikesek csendélet festésre vállalkoztak, míg a hatodikosok divatterveket jelenítettek meg lapjukon. Volt aki úgy belejött a tervezésbe, hogy ezen a délután három ruhaterv is született kezei között. Akadt olyan is aki a ruhák mellett a kiegészítőket az ékszereket a cipőt, és a táskát is hozzá rajzolta a ruhához. A rajzversenyen talán a legidősebbeknek volt a legnehezebb dolguk. A hetedikesek népviseleti bábuk, míg a  kövületek grafikáival próbálkoztak. Itt már fontos volt a részletek kidolgozása az árnyékolás és a színek réteges használata. Szerencsére ügyesen helyt álltak. Ezért igen csak megnehezítették Horváth Réka feladatát, aki a zsűrielnökeként értékelte az elkészült remekműveket. Réka az egyéni látásmód a vonalvezetés a rajz faktúra és az egyéni stílus alapján válogatta a rajzokat. Több ifjú tehetség is fent maradt ezen a rostán, ezért három különdíj is született. Ezeket az ötödik évfolyamból Csont Rebeka, hatodik évfolyamból Somogyi Mirtill és a hetedig évfolyamból Zsidó Alexandra vehette át. Délután négy óra felé a másfél órás rajzolásba kissé elfáradt diákokat az iskola ebédlőjébe várták egy kis frissítőre és eredményhirdetésre. Ódor Erzsébet, a Borsos Miklós Általános Iskola  igazgatója osztotta ki a jól megérdemelt munkák után járó oklevelet és ajándékcsomagot. A huszonegyedik városi rajzversenyen munkájával első helyezést ért el Füredi Richárd, Tili Otília, Szentmiklóssy Szonja, Pál Zsófi, László Liliána és Mutter Éva.
Második helyezést ért el Palkovics Adél, Herman Áron, Vajai Kamilla, Hoffmann Andrea, Mód Kinga, és Károlyi Zsolt.
Harmadik helyezést ért el  Keresztény Nóra, Fodor Kornél, Matykánics Lili, Noszlopi Zoltán, Márton Eszter, és Hosszú Alexandra.
A gyermek munkái egy kiállítás keretében lesznek megtekinthetőek.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.