Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. május 17. péntek
Hírek témák szerint

HAJDÚNÁNÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2017. április 26., szerda 09:43

Harmadik alkalommal rendezik meg Hajdúnánáson a Nemzetközi Heki Taikai - Kyudo versenyt
Harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Heki Taikai - Kyudo nemzetközi japán íjász verseny, melyet ismét Hajdúnánáson rendeznek meg, április 29-30. között. Ebben az évben Olaszországból, Németországból, Lengyelországból, Ausztriából és Magyarországról érkeznek versenyzők összesen 11 dojoból. Az eseményen részt vesz Japán magyarországi nagykövete, Kosuge Junichi és Taikait Mori Toshio Sensei, a Heki Ryu Insai - Ha iskola jelenlegi vezetője, aki nyugdíjba vonulásáig, az egyetlen Kyudo professzor volt Japánban.
 
A Heki Taikai vagy magyarul Heki iskolák versenye-találkozója, 9 évvel ezelőtt jött létre Mori Toshio Sensei és Walter Albini, a Kouzen Dojo vezetőjének ötletéből.
Álmuk egy olyan nemzetközi találkozó létrehozása volt, amely határokat átívelően, különböző országok dojoit hozná közelebb egymáshoz.
 
Az első 3 alkalom Pallanzában, Olaszországban került megrendezésre. Ezek a barátságos versenyek Olaszország, Németország, Ausztria, Finnország, Horvátország, Norvégia, Japán és Magyarország részvételével zajlottak.
3 év után a szervező Kouzen Dojo úgy gondolta, hogy akkor válik igazán nemzetközivé ez a kupa, ha más országokba is átkerül, így a következő 3 évre Karlsruhe, Németország kapta meg a rendezés jogát – emelte ki Oláh Tamás, a szervező bizottság vezetője.
 
Már Pallanzában felmerült azonban annak az ötlete, hogy Magyarország is bekerüljön, a rendezők sorába, ugyanis kis országunk, nagy meglepetésre, már az első versenyen különlegesen szerepelt. A csapatversenyben ugyanis szoros küzdelemben épphogy lecsúszva az I. helyről, a II. helyen végzett. Míg az egyéni küzdelmek során a III. helyet sikerült megszereznünk. Azonban ekkor még nem éreztünk magunkat elég felkészültnek, hogy ezt a nagy felelősséget magunkra vegyük.
 
Oláh Tamás elmondta, hogy a megfelelő pillanat 3 évvel ezelőtt jött el, Karlsruhéban. Ekkor döntötték el a nemzetközi szervező bizottság tagjaival, hogy a következő 3 évre megpályázzák a találkozó rendezési jogát.
 
A 7. Heki Taikai szervezése óriási feladatnak látszott, szerettünk volna méltóan helyt állni, a verseny történelmében – hangsúlyozta Oláh Tamás, aki hozzátette: ebben óriási segítséget kaptunk Szólláth Tibor Hajdúnánás polgármesteréről és Mónus József íjász harcos társunktól. Nélkülük ez a több szempontból sikeres és emlékezetes verseny nem jöhetett volna létre. Meg kell említenem még a Bukyukai Kyudojo lelkes tagjait is, akik nélkül a mai magyar Kyudo nem tartana ezen a fontos ponton.
 
A sikeres szervezés megerősítette bennünk, hogy helyes úton jártunk, ezért a 9. verseny helyszínére is Hajdúnánást kértük fel, ahol újra örömmel vártak minket.
Az idei évben 11 dojo fogja képviseltetni magát a versenyen. Olaszországból, Németországból, Lengyelországból, Ausztriából és Magyarországról érkeznek majd.


4 csatolt kép 3214
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.