Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. május 20. hétfő
Hírek témák szerint

SZENTENDRE VÁROS ÖNKORMÁNYZAT
2017. május 2., kedd 21:56

„TELTHÁZAS” VOLT AZ ELSŐ SÖRMAJÁLIS SZENTENDRÉN!
Idén első alkalommal három napon át, egyben zajlott a Városi Majális és a Sörfesztivál. A találóan Sörmajálisnak nevezett rendezvény a szeszélyes tavaszias időben ezreket vonzott a Dunakanyar legszebb városába, Szentendrére. Összességében több mint 16 ezren látogatót vonzott a rendezvény.

A sörös-standokon több mint 50 féle sörkülönlegességet kínáltak: volt itt belga, cseh, csíki, világos, barna, meggy és málna sör, de a borivók és a pálinkázók sem maradtak szárazon.
Solymosi Heléna fesztiváligazgató elmondta, hogy soha ekkora érdeklődés nem mutatkozott egy szentendrei fesztivál iránt sem, mint az idei Sörmajális. “Úgy tűnik, beérett a kétéves munka gyümölcse és az új fesztiváltematikánkra vevők voltak az idelátogatók. Az igen sikeresen debütáló Szentendrei Karnevál után egy fergeteges hangulatú Sörmajálist szerveztünk, őszintén remélem, hogy a többi fesztiválunk is hasonló sikert arat majd a szentendreiek és az idelátogatók körében. Az a célunk, hogy Szentendre felkerüljön az országos fesztiváltérképre és egyre jobb minőségű programokkal tudjuk szórakoztatni a rendezvényeinkre látogatókat.”
A gyerekek kézműves-foglalkozásokon vehettek részt a Nagycsaládosok  Szentendrei Egyesülete és az Árvácska Egyesület tagjaival, Tusák József sakkoktató izgalmas partikkal várta a gyerekeket a DMH-ban, a Lázár cár téren felállított ugrálóvár és az óriás gumiasztal is nagy sikert aratott. Szombaton a Szentendrei Nagyszínpad könnyűzenei tehetségkutató verseny döntőseié volt a főszerep, majd ezt követően elindult az igazi buli a Sörmajálison: több mint 20 zenekar váltotta egymást a 2 nap alatt.
Sosem látott tömeg táncolt a korzón vasárnap délután: a vidám műsort a Tébláb Alapfokú Művészeti Iskola diákjai vezették, akik egy hajókirándulás alkalmával látogattak Szentendrére, s rögtönzött műsorukkal, egy flashmobbal teremtettek fergeteges hangulatot.
Szombaton és vasárnap este Deák Bill Gyula zenekara és a Pál Utcai fiúk koncertje alatt megtelt a Duna-korzó, a közel ezer fős közönség kívülről fújta a dalokat, igazi örömünnep volt! Remek bulit csapott a Dizzy Dog, a Fibrillators és a Mary PopKids zenekar. A koncertek után éjfélig tartott az utcabál, a tánc.
Hétfőn, május elsején az helyi és környékbeli egyesületeké volt a főszerep, több száz gyermek és felnőtt táncolt a színpadon. A programdömpingben részt vett a Vujicsics Tihamér Zeneiskola fúvószenekara, a Csillagszeműek néptánccsoport, a Szentendrei Kenguruk fantasztikus ugrókötelesei, a Body Holly Dance Club, a Pink Panters, a Bailar Tánciskola, a Welldance egyesület táncosai, Zumba Éva tanítványai. A pódiumszínpadon egymást érték a jobbnál-jobb előadók, hallhattunk sanzonokat, citeramuzsikát és gitárzenét. Zárásként Schwartz Dávid lemezbemutató koncertje tette emlékezetessé az első szentendrei sörmajálist.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.