Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 29. hétfő
Hírek témák szerint

BUDAPEST FŐVÁROS IV. kerület - Újpest Önkormányzata
2017. szeptember 26., kedd 13:33

A 16-ik, utolsó Ovi-Sport pályát adták át Újpesten
Dr. Zsigmond Barna Pál alpolgármester, Furka Zsanett, az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány irodavezetője és Renge Zsolt önkormányzati képviselő ma délelőtt adta át a Pozsonyi Tagóvoda területén lévő új Ovi-Sport pályát.
Újpest idén sorozatban ötödik alkalommal nyerte meg kategóriájában a Kihívás Napját, s lett ismét a Legsportosabb Város. Az Önkormányzat kiemelt feladatának tekinti a kerületi sport támogatását, ezért az elmúlt években számos sportlétesítmény fejlesztésére, építésére (Szilágyi úti Atlétikai Stadion, Halassy Olivér Városi Uszoda) került sor. Hat iskolában épült műfüves labdarúgó-pálya, egyben pedig rekortán sportpálya kivitelezése tart jelenleg is. Folyamatos a tornatermek, sportpályák és a sportparkok építése, felújítása (Semsey Park, Tábor utcai és Szilágyi úti sporttelep).
Újpesten működik az ország egyik legpatinásabb sportegyesülete, az idén 132 esztendős Újpesti Torna Egylet, mely számos olimpiai-, világ- és Európa-bajnokot adott a magyar sportéletnek. Azért is volt fontos az Ovi-Sport pályák megépítése, mert lehet, hogy az UTE jövőbeni olimpiai bajnokai is valamelyik ilyen pályán kezdik meg sportpályafutásukat.
Az Ovi-Sport Programra önkormányzatok, egyházak, óvodák pályázhatnak. Az általuk vállalt önrészen túl a Program kivitelezéséhez szükséges fennmaradó részt az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány gyűjti össze a társasági adójuk egy részét sportcélra felajánló cégektől.
Újpest Önkormányzata hat éven át vett részt az Ovi-Sport (korábban Ovi-Foci néven működő) Közhasznú Alapítvány programjában, melynek eredményeképpen – múlt héten a Park Óvodában készült el a 15-ik pálya, ma pedig a Pozsonyi Tagóvodában adták át a 16-ik, egyben utolsó Ovi-Sport pályát.
Dr. Zsigmond Barna Pál alpolgármester megnyitóbeszédében elmondta:
"Sok jó dolog történik itt Újpesten, s tágabb hazánkban is, és örömteli dolog látni, hogy megyünk előre, évről évre fejlődünk. Sajnos néha hajlamosak vagyunk a rossz, a szomorú dolgokkal többet foglalkozni, mint kéne és nem vesszük  észre, hogy milyen jó az, ha évről-évre megújul egy tanterem,új eszközök érkeznek egy óvodába, iskolába.  Ide az újpesti iskolabörzéről jöttem, ahol nyolcadikos tanulóknak kínálnak továbbtanulási lehetőségeket. Örömmel láttam, mennyi jó lehetőséget tudunk nyújtani fiataljainknak, hogy azt az utat járják be, amit igazán szeretnének. Az, hogy ma itt a 16-ik újpesti Ovi-Sport pályát adjuk át az Ovi-Sport Alapítvánnyal közösen, ez is egy ilyen nagyszerű lehetőség, hiszen lehet, hogy egy itteni óvodás lesz majd kiváló focista, mert itt szereti meg ezt a sportot. hiszen a mozgás, a sport örömét adjuk fiataljainknak, leendő élsportolóinknak. Az alapítvánnyal az együttműködésünk egyelőre megszűnik, hiszen most már minden önkormányzati fenntartású óvodában van Ovi-Sport pálya." 
Furka Zsanett, az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány irodavezetője kifejtette:
"A Pozsonyi Tagóvodában ma átadott Ovi-Sport pálya az országban a 235-ik, Újpesten pedig a 16-ik, így már elmondhatjuk, hogy Újpest nem csak a legsportosabb város, hanem a „legovisportosabb” város is. Buzánszky Jenő 2011-ben hozta létre alapítványunkat azzal a céllal, hogy minél több óvodában teremtsünk lehetőséget a gyerekeknek sportolásra: focizásra, kézilabdázásra, teniszezésre, kosarazásra. Mint a számok mutatják, ezt a vállalást az önkormányzatok segítségével, a vállalkozók TAO pénzével sikerül is teljesíteni." 
A ma átadott létesítmény 6x12 m-es, műfüves, multifunkcionális, kifejezetten a gyerekek igényeire szabott sportpálya. A töltetlen műfű, a kapuk, a kosárpalánk, valamint a kifeszíthető háló többféle sportág alapjainak elsajátítását teszi lehetővé a gyerekek számára (pl. kézilabda, kosárlabda, labdarúgás, tollaslabda, tenisz, és egyéb mozgáskoordináció-fejlesztő játékok).



4 csatolt kép A Sport-Ovi pályaA pálya átadásaDr. Zsigmond Barna PálCsoportkép Pozsonyi Tagóvoda
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.