Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. május 22. szerda
Hírek témák szerint

GYÁL VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2018. március 20., kedd 12:44

Elhelyezték a gyáli sportcsarnok alapkövét
Új sportcsarnok épül Gyálon, ami a mindennapos testnevelés órák megtartását és a helyi sportéletet is segíti majd.
2018. március 20-án, kedden Turóczy László, versenyképességért felelős helyettes államtitkár, Pápai Mihály, Gyál város polgármestere, Dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő, Pánczél Károly országgyűlési képviselő, Gyál díszpolgára, illetve a kivitelezők részéről Hidi József és Kis István helyezte el a gyáli sportcsarnok épületének alapkövét.
Gyál Város Önkormányzata az agglomerációs települések élvonalában kiemelten kezeli a sportinfrastruktúra fejlesztését, melynek megfelelően az elmúlt évek során jelentős mértékű sportpályaépítésbe kezdett. Ennek ékes példája a most megépítésre kerülő sportcsarnok.
A sportcsarnok alapkőletételi ünnepségén Turóczy László, versenyképességért felelős helyettes államtitkár kiemelte, hogy a kormány az elmúlt évek során figyelemmel kísérte az agglomerációs települések fejlődését, valamint hozzátette, hogy a kormány a Pest megyei települések számára 80 milliárd forint értékben hirdetett meg forrásokat.
Dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő méltatta a gyáli városvezetés fejlesztési stratégiáját, mely az elmúlt évek során töretlen fejlődést mutat.
Pápai Mihály, Gyál város polgármestere köszönetét fejezte ki a kormányzat részére a 800 millió forintos állami támogatásért. Hangsúlyozta továbbá, hogy Gyál számos aktív és sportszervezettel büszkélkedhet, melyre arra ösztönözte a városvezetést, hogy egy új sportlétesítményt építsen, amely a város második központi közösségi terévé válhat. Nagyszabású börzéknek, expóknak, városi kezdeményezéseknek adhat helyet, valamint a helyi sportegyesületek is élvezhetik majd az új létesítményt. A beruházással lehetősége nyílik a városnak arra, hogy a versenysportigényeknek és a szabadidős programoknak teret biztosítson. A kézilabda, az asztalitenisz, a mazsorett bemutatók is otthonra találhatnak. Akár a kispályás foci, kosárlabda, atlétika és egyéb sportágak számára is alkalmas lehet a csarnok.
A kivitelezést a gyáli Kinamé Kft. és a Hidi-Top Kft. alkotta konzorcium végzi. A sportcsarnok megépítésének költségvetése bruttó 2,4 milliárd forint, melyből Gyál Város Önkormányzata 800 millió forint támogatást használ fel a kormány forrásaiból.
A sportcsarnok építése tavaly novemberben kezdődött meg tereprendezéssel, és várhatóan idén decemberre fejeződik be. A létesítmény 3.818 m2 területű, több mint 500 fő befogadására alkalmas, és a testnevelési órák mellett más sportágak, országos és nemzetközi rendezvények helyszínéül is szolgálhat. A fix és mobil lelátóval rendelkező sportcsarnokban hét darab sportolói öltöző, szauna, két-két bírói és két-két edzői öltöző, fitness terem, edzőtermek, hozzájuk kapcsolódó szertárak kapnak helyet. A tervek között szerepel egy 22 szobás szálloda, egy étterem és egy főzőkonyha megépítése is, melyhez egyelőre magánbefektetőt keres az önkormányzat.
A gyáli sportpálya területén egyébként már 2016-ban megkezdődtek a felújítások egy műfüves focipálya építésével, ezt követte az élőfüves focipálya kivitelezése, a strandröplabda, a kosárlabdapálya létesítése. A sportcsarnokkal és az egyes sportpályáknak köszönhetően 2018 évvégére a gyáliak egy igazi sportkomplexummal gyarapodhatnak.

 

Gyál, 2018. március 20.

 

Gyál Város Önkormányzata

4 csatolt kép Látványterv 3Látványterv 2Látványterv 1Látványterv 4
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.