Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. május 22. szerda
Hírek témák szerint

DUNAKESZI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2019. április 8., hétfő 14:12

DUNAKESZIN JÓ ÉLNI - Közbiztonság, Születési Arány és az „Életminőség-Indikátor”
Büszkén jelenthetjük ki, hogy Dunakeszi az egyik legbiztonságosabb város az országban. Az elmúlt évek intézkedéseinek köszönhetően a bűncselekmények száma a felére csökkent. A lakosság biztonságérzetének megerősítése érdekében az Önkormányzat hetente nyilvánosságra hozza az adott időszak közbiztonsági ügyeit.   

Dióssi Csaba, Dunakeszi Város polgármestere, 2019. 03. 27-én elismerésben részesített három Dunakeszin szolgálatot teljesítő rendőrt, akik munkája nagymértékben hozzájárult városunk biztonságához.   

A közbiztonsági mutatók mellett más szociológiai mutatókban is komoly teljesítményt mutat a Pest-megyei település. Dunakeszi egyike annak az 5 járásnak, amelyben többen születnek, mint amennyien meghalnak. A fővárossal határos kilenc járás közül a Budakeszi, a Szigetszentmiklósi és a Dunakeszi járásban növekedett 2010 és 2015 között a gyermek születések száma. 
 
Középtávon Dunakeszi maradhat az egyetlen, ahol a születések kontra halálozások tekintetében alapvetően pozitív demográfiai folyamatok érvényesülhetnek – írta gazdasági elemzésében a hvg.hu. Az országban ehhez hasonló kiemelkedő eredménnyel mindössze két járás bír még: Borsodban az Encsi, Hajdú-Biharban pedig a Hajdúhadházi járás, ezek azonban az ország legszegényebb térségei közé tartoznak, ahol magas a nemzetiségi lakosok aránya.   

Az Otthon Cetrum, „Hol jó ma élni Magyarországon” c. kutatásában, a 20 ezer főnél népesebb városokat elemezte életminőség szempontjából.  Négy fontos mutatót vizsgált: az egészségügyi ellátást, a helyben elérhető oktatási lehetőségeket, a munkalehetőségeket és az ingatlanok értékét a településen. Ezekből a mutatókból számszerűsíthető adatokat kinyerve jutottak el az úgynevezett „életminőség-indikátor”-ok felállításáig. A kutatásból a következő megállapításokat tették: az agglomerációban Budaörs és Dunakeszi értékei a legjobbak 57 százalékkal. Soóki-Tóth Gábor szerint, a jobb életminőséget kínáló környezetért az emberek többet hajlandóak fizetni, melynek következtében, az ingatlanárak a jobb körülményeket biztosító városokban magasabbak. Az eredményekből kitűnik, hogy erős kapcsolat tárható fel az életminőségi mutatók értéke, az ingatlanárak, valamint egy település gazdasági és infrastrukturális fejlődése között.
 

Az, hogy „Dunakeszi értünk épül” – ahogy a település szlogenje hangzik -  annak forintosítható haszna van minden ingatlantulajdonos számára a Pest-megyei településen.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.