Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. május 5. vasárnap
Hírek témák szerint

TOKAJ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2010. április 2., péntek 10:22

Április elsején összeültek Tokajban, a Tokaji Egészségfejlesztő Központ Nonprofit Kft. tulajdonostársai
A napirendre a Járóbeteg Szakrendelő építésének állapota, és az egyéb eddig tett fontos intézkedésekről szóló beszámoló, az Intézmény másik ügyvezetőjének a kinevezése és az alapszabály módosítása volt.


A Tokaji Járóbeteg Szakrendelőnek az a legnagyobb érdekessége, - s e téren egyedülálló az országban -, hogy működési területe a Tokaji Kistérségen kívül átnyúlik a vele szomszédos Szabolcs megye öt településére, élén Rakamaz várossal.


Májer János Polgármester és Kedves Csaba a projektfelelős tájékoztatták az összegyűlteket, hogy az épület túl van a szerkezetkész állapoton és az Ünnepek után elkezdődik a belső burkolatok felhordása, majd az orvos technológiai szerelés. A orvosi műszerek, diagnosztikai eszközök közbeszerzése folyamatban van. Menetközben néhány, az épületen történő módosításra is sor került az Irányító Hatóság tudtával és hozzájárulásával. Egyébként a beszámolóhoz hozzáfűzték, hogy a STRAPI (Irányító Hatóság) a múlt héten teljes körű ellenőrzést tartott, és néhány alaki észrevétel kivételével, elégedettek voltak az adminisztrációval, a kivitelezés előrehaladásával és minőségével.


Mindez idő alatt a városvezetés folyamatosan kereste az együttműködő partnereket, hogy a humáninfrastruktúra területén is szinkronban legyenek az építkezés előrehaladásával. Ugyancsak kitért a városvezetés a betegek logisztikai problémáinak kezelésével, ez utóbbit betegszállító gépjárművek beszerzésével kívánja részben megoldani, a tömegközlekedésen kívül.


Az új intézmény nagy hangsúlyt kíván fordítani a térségi prevencióra, ezért is választotta az „egészségfejlesztő” nevet, ugyanis egy személy egészsége függ adott személytől és az egészségügyi intézmény szakmai elhivatottságától.
A vidéki betegek miatt, az OEP által finanszírozott szakorvosi órákat a délelőttre szervezik, de lesznek olyan magánrendelések, amelyek a délutánra korlátozódnak, főleg olyan szakmákban, amely nincs a jelenlegi finanszírozási rendszerben. Az ebből származó bevételek és egy az intézményen belüli gyógyszertár, optikai üzlet, gyógyászati segédeszközök boltja, büfé bérleti bevételei fogják az alulfinanszírozásból eredő hiányt kompenzálni. Mindehhez csatlakozik még a mammográfiai szűrés, és annak kiértékelése, epekő és vesekőtörés, stb.


A hátralévő egészségszervezési és engedélyezési feladatok ellátása egy szakmai ügyvezető munkába állítását igényeli. Ezért a taggyűlés úgy döntött, hogy felveszi azt az ügyvezetőt, aki öt éves megbízással az intézmény vezetését is elfogja látni. Erre a posztra Durda Ágnes Egészségügyi Közgazdászt nevezték ki öt évre. Addig lesz kettős ügyvezetés, amíg a kistérség nem számol el a projekttel az Irányító Hatóság felé, ezért a Kedves Csaba ügyvezetői posztját is megtartották projektzárásig.


A meglévő Felügyelő Bizottságot kibővítették az előző három főről, őt főre. Az előzőek voltak Tokaj város alpolgármestere, Farkas Ernő Rakamaz város polgármestere, Valler József Bodrogkisfalud polgármestere, s az újak Dr. Argay László főorvos, és Virág Zoltánné Taktabáj polgármestere.


A város jogtanácsosa Dr. Barti Béla, az alapító okiratban a szükséges átvezetést megteszi és elküldi az illetékes szervekhez.  


Az új járóbeteg szakintézmény – minden bizonnyal – 2010. szeptember elsejével fogadhatja a betegeket.     




4 csatolt kép LátványtervTaggyűlésA létesítmény egészét megvilágító üvegfalak egyikeAz épület még látványterv alakban
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.