Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. május 22. szerda
Hírek témák szerint

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2019. október 8., kedd 15:25

SZITA KÁROLY: KAPOSVÁR ÚJ PARKJA ESSZENCIÁJA MINDANNAK, AMI FONTOS SZÁMUNKRA
1,4 milliárd forint, 100 százalékos, európai uniós, vissza nem térítendő támogatásból megújult a kaposvári kórház régi, felhagyott déli tömbje. Kaposvár Önkormányzata a TOP-6.3.2-15-KA1-2016-00001 azonosítószámú, „Egykori Kórház Déli Tömb rehabilitációja, kulturális és környezettudatos fejlesztése” című projekt keretében egyedülálló civil kulturális teret, pihenő övezetet, sétányokat létesített, ahol vadonatúj zöldövezet, okos eszközök, játszótér és egyéb turisztikai és szabadidős attrakciók várják a kaposváriakat.  

– Egy olyan beruházás átadásához érkeztünk el, amely esszenciája mindannak, ami fontos számunkra. Egy felhagyott, romos területet alakítottunk át modern, élő és élhető városi környezetté. Feltártuk az egész tömböt, hogy az egészséges közösséget szolgáló zöld parkot alakítsunk ki. Mert célunk az, hogy Kaposvár 2030-ra az ország legegészségesebb városa legyen. Korábban a gyógyítás intézményei álltak itt, ezentúl pedig a mindennapi gyógyulás, a testi-lelki-szellemi feltöltődés színterei fogadják városunk lakóit. Csodálatos játszóparkkal, tóval, fákkal, cserjékkel, fűvel, napsütéssel és levegővel. Mindez Kaposvár szívében – mondta beszédében Szita Károly polgármester.
A városvezető hangsúlyozta: a beruházás egymagában megjeleníti azokat a célokat, amelyeket az Összetartozunk címet viselő várospolitikai programban megfogalmaztak a kaposváriak.
­– Az egykori kápolnában bábszínház nyitja meg kapuit, mert a gyermeknél nincsen fontosabb! A lélekszámában is gyarapodó Kaposvárért dolgozunk, hogy az évtized végére már többen lássák meg a napvilágot, mint ahányan időseink közül itt hagynak bennünket – fogalmazott Szita Károly.
– A legidősebb egykori kórházi épület pedig – új funkciójával – a magasabb bérek egyik letéteményese, hiszen olyan iparágak központja lesz, mint az informatika és robotika. Munkahelyek ma már vannak, és a teljes foglalkoztatás sem álom már. Azonban a béreknek emelkedniük kell, és el kell érnünk, hogy a jövedelmi rangsorban a megyei jogú városok első feléhez tartozzunk – mondta Kaposvár polgármestere, majd hozzátette: ma Kaposváron egyetlen fejlesztést sem hajtanak úgy végre, hogy ne figyelnének a fenntarthatóságra és az energiahatékonyságra. A cél egyértelmű: a közszolgáltatások tekintetében továbbra is az ország legolcsóbb városa szeretne lenni Kaposvár.
A parkba látogatók napelemfákkal és okos rendszerekkel találkozhatnak, amelyek környezetbarát megoldások, s hosszabb távon olcsóbbá teszik a létesítmények fenntartását. Ez városi szinten is csak az energiafüggetlenség erősítésével érhető el.
– Gratulálok a kaposváriaknak, hogy a város mindig világos és egyértelmű terveket fogalmaz meg, és a leggyorsabbak közé tartozik, amikor a tervek megvalósításához forrásokat lehet lehívni. A Kormány örömmel támogatta a beruházást, hiszen mi mindenkiben, minden városi közösségben partnert látunk, és reméljük, hogy ez a jó kapcsolat a jövőben is megmarad – mondta a kabinet képviseletében jelen lévő Gulyás Gergely miniszter.
A Miniszterelnökség vezetője hangsúlyozta: a parkban helyet kaptak a 21. századhoz tartozó innovatív megoldások, s az összefüggő, komplex fejlesztésnek a legkisebbektől a legidősebbekig haszonélvezője mindenki.
– Gratulálok a beruházáshoz! Őrizzék, fejlesszék tovább a városukat! – zárta köszöntő beszédét a kaposváriakhoz szólva Gulyás Gergely miniszter.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.