Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. május 22. szerda
Hírek témák szerint

GYŐR-MOSON-SOPRON VÁRMEGYEI ÖNKORMÁNYZAT
2019. november 8., péntek 13:07

Vámosszabadi régi álma vált valóra az iparterület fejlesztésével
„Vámosszabadi sikerének kulcsa, hogy a településvezetők a további sikerek érdekében együtt dolgoznak az országgyűlési képviselőkkel és a megyei önkormányzattal”- hangoztatta az átadón Németh Zoltán.

„A megyénkbe érkező sok fejlesztésért köszönet illeti a Magyarország Kormányát, hiszen a 183 megyei település szinte mindegyikén fejlődés történt az elmúlt időszakban, mely azt bizonyítja, hogy jó úton haladunk”- kezdte ünnepi beszédét Németh Zoltán. Majd hozzátette. a településfejlesztési források 60%-át a gazdaság fejlődésére fordítottuk, ami hosszú távon adóbevételeket, gazdasági növekedést és nyereséget hoz. „Ennek is köszönhető, hogy megyénkben a munkanélküliség 1% alatt van”- hangsúlyozta a megye elnöke.

„Vámosszabadi is egyik részese ezeknek a sikereknek. A településen turisztikai és több közlekedési fejlesztés már megvalósult és további beruházások vannak előkészítés alatt. Megyénk sikerének kulcsa, hogy a településvezetők a további sikerek érdekében együtt dolgoznak az országgyűlési képviselőkkel és a megyei önkormányzattal”- hangoztatta az átadón Németh Zoltán.

„Fontos, hogy a mai, állandóan változó világban több lábon álljunk: Vámosszabadin a közelben elérhető és most már jól megközelíthető az iparterület, ami a meglévő cégeket magasabb minőségben szolgálja és további cégek letelepedésére biztosít lehetőséget; ezek pedig új munkahelyeket teremtenek a településen”- mondta, majd hozzáfűzte, folytatjuk a fejlesztéseket!

Ambrus Gellért, Vámosszabadi újraválasztott polgármestere elmondta, a településen egy 10 éve megfogalmazott álom vált valóra az iparterület fejlesztésével, melynek keretében szilárd aszfaltburkolat, közvilágítás és modern szennyvízátemelő rendszer is szolgálja, hogy a meglévő és az újonnan letelepülő vállalkozások kulturált körülmények között dolgozhassanak.

A jelenlegi infrastruktúra 14 társaságot, vállalkozást lát el az iparterületen. A beruházás keretében, melyhez az önkormányzat 14 millió forintot tett hozzá, 22 led-es lámpatestet is felszereltek és 1 km-en aszfaltoztak.
Ambrus Gellért megköszönte Nagy István miniszter, területi országgyűlési képviselő és Németh Zoltán megyei elnök támogatását, valamint a korábbi polgármester előkészítő-, a Magyar Államkincstár és a kivitelezők segítőkész és színvonalas munkáját.

„A település hosszútávú érdeke az, hogy a mostani, 8 hektáros iparterületet 20 hektárra bővítve ipari parkká nyilváníthassák”- ismertette a polgármester jövőbeni terveit.


Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.