Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. május 4. szombat
Hírek témák szerint

TOKAJ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2010. április 13., kedd 12:42

Ha keservesen is de lassan felújításra kerül a 38-as út városi szakasza
A Gazdasági Rádióból vettük hírül, hogy a következő hónapokban a Tokaji Híd burkolata védőréteget kap. A választásokra elkészült a közvilágítás is, de máig nem tudjuk, hogy a tokaji hídfőnél lévő életveszélyes körforgalom, a hídprojekt részét képezi-e, lévén az, B-A-Z Megyében van.


Ugyancsak ígéretes tanácskozások folynak a Bodrogkeresztúri út város átkelési szakasza infrastruktúra felújításának az elvégzésére, természetesen nem a teljes szakaszon, hanem a Torkolat panzió és az Idősek Otthona között. Ezt is a kényszer szüli, ugyanis a Bodrogkeresztúri úton a T-Comnak egy telefonvonala sincs, míg a Szakorvosi Rendelőintézet kommunikációs igény 20 GB, a Tanszálloda esetében pedig a 20 KV-os nagyfeszültségű vezetéket kell megemelni 9 méter felé, vagy föld alá süllyeszteni. Így merült fel a közműszolgáltatók részéről, hogy jobb lenne összefogni és az egész elavult rendszert korszerűsítve a föld alá helyezni. A ÉMÁSZ-ELMŰ-vel megszületett a megállapodás, míg a T-Commal a héten várható. Mindez a több száz milliós beruházás még nem jelenti a Bodrogkeresztúri út említett szakaszának korszerűsítését, mert kimaradt még az útburkolat cseréje 11,5 tonna teherírásra, a járda építése, a felszínalatti csapadékvíz elvezetése, kerékpárút és buszöblök, zöldsávok kiépítése.
Úgy tűnik, hogy az „ÉSZAK-NYUGATI átjáró” a szocialista kormánynak nem fontos, mert a költségvetéséből a csak a híd burkolat megerősítésére jut. Ugyanis az ÉMÁSZ-ELMŰ, és a T-Com fejlesztése az magánberuházásnak számít, és a város világörökségi státuszának az elismerése. (ÉSZAK-NYUGATI átjáró: Baltikum, Lengyelország, Szlovákia, Románia, Bulgária, Törökország teljes kamionforgalma.)
Helyette a szakértőkből álló Kormány a szalmatüzelésű erőmű botrányáról elhíresült Szerencs városon keresztül épít négysávos „autópályát”, ahol még a két sáv esetén sem volt torlódás soha.
S, még visszatérve Tokajba, a Torkolat Panzió és az Időskorúak Otthona közti szakasz felújítása - ami egyébként sincs napirenden -, nem záródna le a 38-s út városi átkelési szakaszának rekonstrukciójával. Ugyanis a Közúti Híd és a Torkolat Panzió közötti szakasz is a 38-as út része, amely két ágra bomlik a történelmi belvárosban, a sűrű beépítés miatt. Vagyis napirendre kellene tűzni a Mosolygó – Szepsi, és a Vasvári –és Serház utak alkalmassá tételét a forgalomáradatra. És akkor szóba sem hoztuk az Országos Területrendezési Tervben középtávon jóváhagyott Tokajt elkerülő utat (amely érintené Tiszanagyfalu, Rakamaz, Tokaj, Tarcal, Bodrogkeresztúr, Bodrogkisfalud településeket).
Nos ha a Szakértői Kormány emberei, akiktől a szakértelmet várjuk el esősorban és nem politikai jutalmazást, akkor a szerencsi felesleges négy sávosítás nagyvonalú költségéből, talán meg oldhatták volna a Tokaji átkelési szakasz átmeneti problémájának megoldását. Vajon felülvizsgálja-e ezt valaki egyszer?  És még nem is beszéltünk Tokaj várost, Bodrogkeresztúrral összekötő 38-s útszakaszról, ahol nemsokára lánctalpassal lehet majd közlekedni, pedig ezek a települések nem is akarnak kilépni a világörökségi területből, azaz számukra elsődleges a szolgáltatások magas szintű színvonala s nem az adóság miatt a vas és acél országává válni..




1 csatolt kép Bodrogkeresztúri út
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.