Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. május 26. vasárnap
Hírek témák szerint

BALATONFŰZFŐ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2020. július 2., csütörtök 10:02

Sajtóközlemény - Megkezdődik a Közösségi Ház földszinti épületrészének felújítása Balatonfűzfőn
Balatonfűzfő Város Önkormányzata a balatonfűzfői Közösségi Ház LEADER szellemiségű fejlesztésére 9,54 millió Ft összegű vissza nem térítendő, 100%-os támogatási intenzitású európai uniós támogatást nyert a Vidékfejlesztési Program (VP) „Helyi identitást és közösségi együttműködést segítő fejlesztések támogatása” című, VP6-19.2.1.-7-2-17 kódszámú pályázatán. A kivitelező kiválasztása megtörtént, hamarosan megkezdődhetnek a felújítási munkálatok.
A projekt közvetlen célja Balatonfűzfőn a fűzfőfürdői Közösségi Ház földszinti épületrészének felújítása, amely magában foglalja a szélfogók, az előcsarnok, a mosdók felújítását, akadálymentes mosdó kialakítását és a felújítandó épületrész teljes körű (fizikai és infokommunikációs) akadálymentesítését a közösségi tevékenységek, a helyi fejlesztési igények támogatása és elsősorban a 12-26 éves korosztály részére szervezhető közösségfejlesztő programok színvonalasabb megvalósítása érdekében.
A vizesblokk jelenlegi állapota kifogásolható, a mai kor követelményeinek nem felel meg, az akadálymentesítés az épületen belül nem megoldott.
A felújítással érintett helyiségek a szélfogók, az előcsarnok, a női és férfi vizesblokk és a jelenlegi konyha helyiség, összesen 103,24 m2, amelyekben új, csúszásmentes, káprázás- és csillogásmentes kivitelű padlóburkolat készül és a falburkolatokon diszperziós festés történik.
Az épületben kialakításra kerül egy akadálymentes illemhely és a használathoz szükséges akadálymentes útvonalak az előírtaknak megfelelően és az együttműködő partnerekkel egyeztetett módon. A helyiségben felhajtható pelenkázó is elhelyezésre kerül. A mosdóban fény és hangjelzéssel egyszerre működő riasztót szerelnek fel. Az épületen belül tájékoztató táblák készülnek a helyiségek megnevezésével.
A pályázatunkban szereplő intézményben 8 civil szervezet, illetve öntevékeny csoport tartja foglalkozásait heti rendszerességgel, közülük 2 civil szervezettel, a Mozgássérültek Veszprém Megyei Egyesülete – Balatonfűzfő és Térségének Mozgássérültek Csoportjával és a Balatonfűzfői Vendégváró és Gasztronómiai Egyesülettel kívánunk együttműködni. Mindkét szervezet rendszeres használója az intézménynek, a legjelentősebb városi fesztivál lebonyolításában – önkéntes alapon – aktívan részt vesznek. A Közösségi Ház rendezvényterének 2016-ban elkezdett felújítását több száz óra társadalmi munkával segítették. Ezt az időszakot igazi közösségformáló, fejlesztő eredménynek tekinthetjük. A pályázatban leírt elképzelések zömében az ő igényeiket tükrözik, de az 50 éve kialakított belső tér és berendezéseinek felújítása valamennyi látogató számára vonzó lehet. Az akadálymentesítés pedig a fenntartó törvényi kötelezettsége.
A projekt megvalósításával – nem titkoltan – más célcsoportok aktívabb közösségi életét is várjuk. A 12-26 évesek között végzett felmérések azt mutatják, hogy a közösségi terek komfortosabbá tételével aktivizálható a kulturális rendezvényeken való részvétel, de idegenforgalmi szezonban a Balatonfűzfőn nyaraló vendégek is szívesebben látogatják a megújult környezetben szervezett programokat. Mindez szervesen kapcsolódik a helyi kulturális fejlesztési stratégiához, hisz a nyári időszakban lényegesen frekventáltabb területen található intézményi telephelyet szeretnénk a város kulturális és szabadidős alközpontjaként kialakítani.
A projektről bővebb információt a www.balatonfuzfo.hu Önkormányzat/Projektek oldalon olvashatnak.

1 csatolt dokumentum Sajtóközlemény projekt indításáról
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.