Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. május 26. vasárnap
Hírek témák szerint

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2020. július 15., szerda 13:13

Fejlesztésekre igényelhetnek kedvezményes tőkejuttatást a kaposvári cégek
Három milliárd forintos keretösszeggel tematikus vállalkozásfejlesztési alapot indít az MFB Invest Zrt. Kaposváron. Olyan kis- és középvállalkozások fejlesztéseihez lehet tőkejuttatást igényelni, amelyek az üzleti megtérülésen túl elősegítik Kaposvár fejlődését. A Kaposvár Városi Tőkealapról szóló szerződést szerdán írták alá a Városháza Dísztermében.
– A koronavírus-világjárvány a kaposvári gazdaságot is érintette. Bár több cégtől is pozitív visszajelzéseket kaptunk, tudjuk, hogy a legtöbbek számára minden segítség jól jön ahhoz, hogy jó évet zárjanak, munkavállalóikat megtartsák, ezáltal pedig családjaik megélhetése is biztosított legyen. Már nagyon közel jártunk ahhoz, hogy elérjük a teljes foglalkoztatottságot Kaposváron, tavaly év végén rekordalacsony volt a munkanélküliek száma városunkban. A vírus felülírta a terveinket, de mi továbbra is azon dolgozunk, hogy Kaposváron mindenki dolgozhasson, aki szeretne – emelte ki a szerződésaláíráskor Szita Károly polgármester.
– Azt a célt is kitűztük magunk elé, hogy a megyei jogú városok első felébe tartozzunk a bérek tekintetében is. Minden ipari fejlesztésünk, az új ipari parkok építése, a régiek felújítása, az új, 2x2 sávos 67-es út, és minden infrastrukturális beruházás mind-mind azért vannak, hogy új befektetőket vonzzunk a városba, a régieket pedig segítsük, ezáltal pedig a kaposváriak jobban élhessenek. A koronavírus-járvány ideje alatt is folyamatosan egyeztettünk a cégek vezetőivel, minden vállalkozás és vállalkozó véleményét kikértük kérdőív formájában is. Tettük ezt azért, mert szerettük volna tudni, hogy mi mit tehetünk értük, hogyan tudjuk segíteni őket, hogy átvészeljék a veszélyhelyzetet. Mert sohasem feledhetjük: a gazdaság élénkítése nem öncélú feladatunk, hanem a kaposvári emberek magasabb életszínvonalának a záloga. Számunkra azért is nagy öröm, hogy létrejött a Kaposvári Vállalkozásfejlesztési Tőkealap, mert ez egy újabb lehetőséget jelent a kaposvári cégeknek a fejlődésre, a bővülésre, amelyből a város és a városlakók is profitálnak – mondta el Szita Károly.
A szerződést Szita Károly polgármester, Sipos-Tompa Levente, az MFB elnök-vezérigazgatója, és Bugár Csaba, az MFB Invest vezérigazgatója írták alá.
A tőkejuttatás jelenthet tőkeemelést már meglévő vállalkozásban vagy lehetőséget ad akár közös vállalkozás alapítására, illetve részesedés vásárlására is. Azon vállalkozások, akik a koronavírus-járvány okozta válság miatt kerültek nehéz helyzetbe, átmeneti támogatást is igényelhetnek, amely forrás a működéshez, a likviditási problémák kezeléshez nyújthat segítséget.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.