Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. május 22. szerda
Hírek témák szerint

BUDAPEST FŐVÁROS X. kerület - Kőbánya Önkormányzata
2020. július 15., szerda 16:33

Új futókört avatott a Kőbányai Önkormányzat
Folytatódik az Újhegyi Sportliget fejlesztése
 
 
 
1 km hosszú, 1,3 m széles, rekortán burkolatú futókört adott át a Kőbányai Önkormányzat a Sportligetben. Az Aktív Magyarország Program keretében megépült futópálya a mintegy 22 hektáros liget teljes megújításának második üteme, a beruházás a következő években a kiszolgáló létesítmények megépítésével folytatódik. A kerület vezetésének célja, hogy a zöld, megújult, rendezett park minden kőbányai számára kellemes és biztonságos kikapcsolódást, szórakozást, sportolási lehetőséget kínáljon.
 
A kőbányai Sportliget teljes megújításának első üteme keretében 2019-ben a streetball, teqball, lábtenisz, műfüves foci és kosárlabda pályákat építette meg az önkormányzat. A járványhelyzet ellenére Kőbánya az idén is a terveknek megfelelően folytatta a fejlesztést, saját forrásból és pályázati támogatással építette meg az 1000 m hosszú, 1,3 m széles korszerű, rekortán burkolatú futókört. A sportolók biztonsága érdekében a pályát őszre térfigyelő kamerákkal, valamint világítással is ellátják.
 
„Kiemelt célunk, hogy a kőbányaiak életminőségét folyamatosan javítsuk. Hosszú távon gondolkodunk és takarékosan gazdálkodunk, ami lehetővé tette, hogy a tervezett fejlesztéseinket a járványhelyzetben is folytassuk. A Sportliget ma már kiválóan alkalmas egy családi nap eltöltésére. A megújult sportpályák, a rendezett zöld felület és a most átadott futókör minden korosztály számára minőségi kikapcsolódást nyújt”, mondta az átadás után D. Kovács Róbert Antal polgármester.
 
A futókör építésével párhuzamosan a kerület a beruházás következő ütemét is előkészítette, a többi közt kiépítette az azokhoz szükséges közműveket. A következő években épül meg a tervek szerint az uszoda mellett az új központi szociális épület, melyben Máltai típusú játszótér, büfé és vizesblokk is helyet kap. A fejlesztés következő ütemében készülhet majd el a gördeszka- és a kerékpáros pálya, valamint a látványos vízjáték is.
 
„A Kormány azt a célt tűzte ki, hogy 2030-ra Magyarország a legélhetőbb európai országok közé fog tartozni. Ezzel szorosan összefügg, hogy a magyar emberek milyen életmódot élnek, ugyanis kutatások szerint heti 2,5 óra mozgással az élettartamunkat akár 4 évvel is meghosszabbíthatjuk. Éppen ezért hívtuk életre az Aktív Magyarország Programot, amely a bringaparkok és a futókörök építésén felül görparkok, valamint hegyi via ferrata pályák létesítésével is igyekszik bővíteni a lakosság sportolási lehetőségeit”, nyilatkozata Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos. „A Kőbányai Önkormányzat két sikeres pályázatot is benyújtott, így a most átadásra kerülő futókörön felül jövő tavasszal egy görpark avatására is sor kerül majd. Reményeink szerint ezekkel a létesítményekkel nem csak a Sportligetbe látogatók kikapcsolódási lehetőségeit tudjuk színesíteni, de hozzá is tudtunk járulni ahhoz, hogy Magyarországon, és azon belül is Kőbányán az emberek kicsit egészségesebben, mozgásgazdagabban élhessenek”, zárta gondolatait a kormánybiztos.

1 csatolt dokumentum sajtóközlemény
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.