Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. május 22. szerda
Hírek témák szerint

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2020. november 10., kedd 17:21

Gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb – átadták a Kaposvári Közlekedési Központot
A somogyi megyeszékhelyen épült meg hazánk első intermodális csomópontja, amely korszerű lehetőséget kínál az utasoknak arra, hogy gyorsan és biztonságosan szálljanak át az egyik közlekedési eszközről a másikra. A tervezett ünnepség helyett sajtótájékoztató keretében adták át a Németh István Program legnagyobb, 17 milliárd forint értékű városon belüli fejlesztését.


– Öt évvel ezelőtt, éppen ezen a napon várostörténeti pillanat részesei voltak a kaposváriak. Akkor adtuk át a teljes egészében megújult buszflottánkat – mondta Szita Károly. Kaposvár polgármestere hozzátette: az új buszok szimbólumai lettek a városépítő törekvéseknek, annak, hogy Kaposvár egy büszke, sikeres korszakba lépett. – Óriási lépést tettünk, de már akkor jeleztem: ez csak a kezdet. Merthogy 2015 őszén nem csupán a buszcsereprogram hozott történelmi pillanatot, hanem az is, hogy megállapodást köthettem Orbán Viktor miniszterelnök úrral arról, hogy Kaposváron is megkezdhetjük az évszázad beruházási programját – hangsúlyozta a városvezető.
Kaposvár óriási összeget, több mint 180 milliárd forintot fordíthatott erre a célra. Erősítette a helyi gazdaságot, a kultúrát, a sportéletet, és javította a közlekedés feltételeit is. A Modern Városok Program, illetve a Németh István Program keretében Kaposvár történetének eddigi legnagyobb fejlesztését hajtotta végre az önkormányzat, mégpedig azért, hogy a kaposváriak jobban élhessenek.
– Elkészült a 67-es gyorsút, újjáépítettük a Csiky Gergely Színházat, busztelephelyet, versenyuszodát és arénát építettünk. Kialakítottunk egy új belvárosi okosparkot, fejlesztettük a közszolgáltatásainkat. És hozzáláttunk a Kaposvári Közlekedési Központ megvalósításához is, mivel ezen a területen naponta 32 ezer ember fordul meg. Gyorsabbá, biztonságosabbá és kényelmesebbé tettük a közlekedést – sorolta Szita Károly, aki azt is bejelentette: egy város soha nincsen kész, ezért az önkormányzat folytatni fogja a fejlesztéseket.
– A hosszú előkészület után a mai nappal használhatóvá váló beruházás révén a kaposváriak és a környező településen élők egy magasabb színvonalú szolgáltatást vehetnek igénybe – fogalmazott Nagy Róbert, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. vezérigazgatója. A beruházó méltatta és példaként emelte más városok elé is az ország első, Kaposváron megvalósult intermodális csomópontját.
– Jó és hatékony közlekedés nélkül nem beszélhetünk élhető és versenyképes városról, térségről és országról sem – mondta a MÁV és a Volán-csoport elnök-vezérigazgatója. Dr. Homolya Róbert szerint Kaposváron olyan csomópontja alakult ki a gyalogos, a kerékpáros, a közúti és a vasúti közlekedésnek, amellyel sokkal vonzóbbá válhat a közösségi közlekedés. A beruházás alakulását folyamatosan nyomon követő egykori államtitkár gratulált a város polgárainak, hogy hittek ebben a beruházásban, majd azt kérte, éljenek is a már meglévő lehetőségekkel, hiszen a közösségi közlekedést használva élhetőbb lesz a város.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.