Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. május 2. csütörtök
Hírek témák szerint

BORDÁNY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2023. augusztus 14., hétfő 14:07

FarmFeszttel és konferenciával zárul a közös határon átnyúló együttműködés
Nem is régen volt, amikor még arról tudósítottunk, hogy a Dél-alföldi Ifjúsági Szövetség és a szabadkai székhelyű Etnolife Egyesület (Udruženje “Etnolife” Subotica) együttműködésében közös projekt valósul majd meg a határ mindkét oldalán.
Most pedig arról tudósítunk, hogy a programkavalkádot egy fesztivál zárja majd Bordányban. Nagyon repül az idő, miközben számos program megvalósult mind nagyközségünkben, mind Szabadkán.
A szervezőktől megtudtuk, hogy egy hivatalos projektzáró esemény is hátravan még augusztus 29-én, azonban a fiatalokat várhatóan jobban a kikapcsolódás, a bulizás, a közös élmények motiválják majd. Természetesen a projektzáró esemény is nyilvános oda is szeretettel várnak majd mindenkit. Szerda délelőtt a Hermina tanya ad majd otthont a programnak, amit egy közös szendvicsebéddel zárnak. közben bemutatásra kerül a projektről készült rövidfilm, a tanya kiállítás, és rövid zenei műsort ad a jelenlévőknek a Duaj együttes.  
Most azonban nézzük mi is zajlik majd augusztus utolsó hétvégéjén a Hermina tanyán és a Park téren. 
Augusztus 25-én a Hermina tanyán a pihenésé, kikapcsolódásé és a feltöltődésé a főszerep. A “Térjünk vissza a gyökereinkhez!” alcímet viselő nap főbb hívószavai a feszültség és stressz oldás. Vezetett meditációra kerül sor a természetben,  ahol kapcsolódást ígérnek az AnyaFöldhöz, Föld Anyához. Amely egy az emberek sokasága által elfeledett természetes támogatást jelent a Földtől, és a Földből. Utóbbi esetében gyógynövényekből készített illóolajokkal ismerkedhetnek a résztvevők, akik egy kézmasszázs technikát is elsajátíthatnak. A tanya udvarára érkezőket gyógyító hangok - azaz hang- és rezgés terápiával várják, amelyet spirituális hangszerekkel valósítanak majd meg. Ugyancsak a testi-lelki egészséget segíti majd a zöld gyepen egy könnyed mozgás. csoportos jógázni fognak a Hermina tanya látogatói. Az este egy filmvetítéssel és közös gombócevéssel zárul. Amit mindenkinek hoznia kell a nyitottság és a jókedv mellett az egy takaró vagy matrac, hacsak nem akarnak végig teljesen a füvön ülni.
Augusztus 26-án a fesztivál napján elsőként a Park térre érkező traktorokba gyönyörködhetünk. A csodajárgányok szépségversenyen vesznek majd részt. Ezt követi már a nagyszínpadon egy sörivó verseny az apukáknak, és egy Pilates program az anyukáknak. Ugyanitt eredményhirdetésekre is sor kerül. Kiosztják az év pálinkája és az év lekvárja díjakat is. Hét órától már Fruzsi és Badman lép a bordányi deszkákra majd nyolc órakor Postás Józsi hozza a leveleket és a jókedvet a fesztiválozók számára, akik a napot egy All bulival zárhatják a nagysátor alatt.
Augusztus 27 én vasárnap ugyancsak a Park téren egy egész napos kézműves vásár és egy hagyományos búcsúi forgatag várja a kilátogatókat. A szervezők bíznak abban, hogy minél többen kilátogatnak majd a programokra, amelyek természetesen ingyenesek. Ez alól kivételt a búcsúi forgatag és vásár jelent, amely esetében természetesen az igénybevett szolgáltatás, vásárlás ellenértékét egyénenként kell majd a vásározóknak fizetni.
A rendezvények az „Interreg-IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program Magyarország-Szerbia 2014-2020” elnevezésű pályázati program keretében, az Európai Unió támogatásával valósulnak meg.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.