Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 29. hétfő
Hírek témák szerint

BUDAPEST FŐVÁROS XXI. Kerület - Csepel Önkormányzata
2023. szeptember 1., péntek 15:19

A Főváros helyett a Magyar Kormány és a csepeli önkormányzat támogatásával újult meg a Táncsics Mihály utca
Jelentős kormányzati forrásból és önkormányzati önerőből fejeződött be a napokban a több mint másfél kilométer hosszú csepeli Táncsics Mihály utca felújítása. A Főváros kezelésében lévő utca egy nagyobb szakaszát a Fővárosi Önkormányzatnak kellett volna megépítenie, azonban Karácsony Gergely főpolgármester évekkel ezelőtt egy tollvonással vonta el a kerülettől a felújításra szánt félretett pénzt – derült ki Borbély Lénárd csepeli polgármester és Láng Zsolt, a Közép-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztosának közös sajtótájékoztatóján.
Borbély Lénárd a sajtótájékoztatón elmondta: a Táncsics Mihály utcának a Károli Gáspár utca és a Széchenyi István utca közötti szakasza fővárosi kezelésű utcaszakasz. Ennek a rendbetétele fővárosi feladat lett volna. A felújításra a pénz is rendelkezésre állt. „2020-ban, a koronavírusjárvány alatt azonban Karácsony Gergely egyszemélyben úgy döntött, valamiért megbüntet bennünket, csepelieket, és az összes, a főváros kezelése alatt álló csepeli fejlesztést kihúzta a listáról. Így járt a Táncsics Mihály utcának ez a szakasza is, amire pedig már egy lefojtatott közbeszerzés volt.”
 A polgármester hozzátette: szerencsére a Magyar Kormánnyal való együttműködés sikerének köszönhetően több milliárd forintot nyert el az önkormányzat az útépítésre. A pénzből tovább tudták folytatni a csepeli földutak aszfaltozását, és ebből a forrásból újult meg a Táncsics Mihály utca is, amelynek a Főváros kezelésében lévő szakaszát 670 millió forintos kormányzati forrásból, a többit pedig a csepeli önkormányzat 190 millió forintos támogatásából újítottak meg.
Borbély Lénárd megköszönte Láng Zsolt kormánybiztosnak, hogy közbenjárásával és a Magyar Kormány segítségével a Főváros helyett meg tudták újítani ezt az útszakaszt.
„Miközben Karácsony Gergely főpolgármester arról beszél, hogy az emberek érdekében kell dolgozni, addig számtalan döntésében azt látjuk, hogy semmi más nem számít, csak a politika.” – emelte ki Láng Zsolt. Hozzátette: Karácsony Gergely 2020-ban a rendkívüli jogi helyzetet kihasználva egyszemélyben olyan utakat húzott le sok száz millió forint értékben a meglévő és szakmailag összetett fővárosi útfelújítási listáról, amelyeknek felújítása mindenképp szükséges volt. A lehúzás három olyan kerületet is érintett, amelynek jobboldali vezetése van. Ezek a 16., 17., és a 21. kerületek, amelyekben az összes, a Főváros által fenntartott útszakasz felújítását törölték.
„Így néz ki Karácsony Gergely főpolgármesternél a közös gondolkodás, a Magyar Kormány viszont abban hisz, hogy a főváros mindenkié, mindenki fontos Budapesten, az egész országban és a teljes Kárpát-medencében”. Láng Zsolt kiemelte: a Magyar Kormány 8,7 milliárd forintot adott 2021-ben olyan fővárosi útfelújításokra, amelyeket Karácsony Gergely húzott ki a listáról. Ebből a pénzből Csepelnek 2,3 milliárd forint jutott. 2010 óta pedig összesen 2300 milliárd forint értékű fejlesztés történt Budapesten a Magyar Kormány jóvoltából.
„Bízom benne, hogy főpolgármester úr hajlandó végre úgy cselekedni, ahogy beszél, és valóban tudja Budapestet politikamentesen, szakmailag építeni, fejleszteni és nem pedig egy politikai hadszintérré tenni a várost” – mondta a sajtótájékoztató végén a politikus, egyúttal kiemelve, hogy Csepel a főváros egyik legjobban fejlődő kerülete.

 
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.