Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 29. hétfő
Hírek témák szerint

KEREPES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2023. szeptember 18., hétfő 11:50

Az utóbbi idők egyik legnagyobb állatvédelmi akciósorozatát hajtották végre
Összehangolt akciósorozat indult néhány hete Kerepesen, a gyár utcai szegregátum felzárkóztatásáért. Az akció keretében Gyuricza László polgármester a hatóságok, szolgáltatók és civil szervezetek összefogásával látványos változásokat értek el. A korábban élhetetlen környezet teljesen átalakult. Segítettek a helyieknek megkötni a szemétszállítási szerződéseket, akik igényeltek, azok pedig kukát kaptak, hogy a hulladékszállítás a helyes irányba terelődjön. Majd felszámolták a hulladékhegyeket, mind közterületen, mind magánterületen rend és tisztaság lett. Most a polgármester és a civilek együttműködve a lakókkal az ország egyik legnagyobb állatvédelmi akciósorozatát hajtották végre, aminek köszönhetően kutyák tucatjainak javultak az életkörülményei.


Civilek is részt vettek az akcióban
A Szurkolók az Állatokért szervezet munkatársai az akciósorozat keretében a nagytakarítás után csatlakoztak a rendszeres bejáráshoz, amiben először tájékoztatták a helyieket az állattartás kötelezettségeiről, hogy milyen módon lehet kutyát tartani, milyen kötelező oltások vannak, mire kell figyelni, illetve egy gyors állatorvosi felmérést is végeztek több tucat eben, ami keretében találtak egy haldokló kutyát, akit azonnali állatorvosi beavatkozással meg tudtak megmenteni. Az állatvédők elmondták a helyieknek, hogy milyen körülményeket kell teremteni az állatoknak, hogy például nem szabad őket az utcán csavarogva hagyni, vagy rövid láncra kötni.


Állatvédelmi bejárás
A legutóbbi akció kimondottan az állatvédelem jegyében telt. Persze most is folyamatosak voltak az ellenőrzések, a szemléletformáló beszélgetések, de a központban az állattartási kötelezettségeknek való megfelelés állt. Az állatvédők és a hatóságok mindenhol ellenőrizték a tartási körülményeket. Mind haszonállatokat, mind házi kedvenceket felkerestek. Több tucat kutyát sikerült ellenőrizniük, ami kapcsán nagyon sok hiányosságot tártak fel. Sok állatnak semmiféle csipje, oltása nem volt, amit most állatorvos pótolt. Több kutya szenvedett bolhásságtól, ami ellen szintén kaptak kezelést az állatok. Minden esetben részletes felvilágosítást kaptak a gazdák a helyes kutyatartásról, illetve a gondos gazdik ajándék kutyatápot is kaptak a civilektől.


Minden kutya biztonságban van
A szegregátumban komoly nehézséget okozott, hogy sok volt a kóbor eb, ami csavargó kutyáktól születtek. Ezeket a gazdátlan szörnyen rossz körülmények között lévő kutyákat, vagy épp azokat, amiről a gazdájuk lemondott kimentették az állatvédők, menhelyre szállítva őket. Összesen 10 ilyen nehéz sorsú állat van már jobb körülmények között. Az akciók hatására pedig nem csak csipet és oltást kaptak a kutyák, hanem a gazdákkal együttműködve jelentősen javultak az életkörülményeik is. Gyuricza László polgármester az örömét fejezte ki, hogy a lakókkal együttműködve ilyen jelentős eredményeket tudtak elérni. ,,Mostmár a Gyár utca sem fehér folt a szívügyemként kezelt kutyatartás tekintetében. Sikerült regisztrálni, csippelni, oltani minden állatot, most már tudjuk ki a gazdája, aki felelősséggel tartozik érte. Nagyon örülök, hogy ekkora eredményeket értünk el a felzárkóztatásban. Ez a siker amit már a helyiek is éreznek, arra buzdít minket, hogy folytassuk.” - tette hozzá a városvezető.
Videó az akcióról:



Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.