Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 27. szombat
Hírek témák szerint

BUDAPEST FŐVÁROS XXI. Kerület - Csepel Önkormányzata
2024. február 6., kedd 16:19

Hosszú Katinka lett a nagykövete a csepeli önkormányzat nagyszabású gyermekvédelmi programjának
Tovább folytatódott a csepeli önkormányzat tavaly novemberben elindult nagy sikerű projektje, kerület által életre hívott Családmentő Gyermekvédelmi Program, amelynek nagykövete hazánk egyik legnagyobb büszkesége, a többszörös olimpiai, sokszoros Európa- és világbajnok, világkupa győztes magyar úszónő, Hosszú Katinka lett – derült ki a február 6-i, önkormányzati sajtótájékoztatón, amelyen Borbély Lénárd csepeli polgármester mellett részt vett Hosszú Katinka háromszoros olimpiai, sokszoros világ- és Európa bajnok, világkupa győztes magyar úszónő, valamint Pöltl Ákos, az Ifjúságkutató Intézet kutató-szakértője, az MCC vezető oktatója, családbiztonsági szakértő.
A polgármester a programmal kapcsolatban elmondta: tavaly két előadást, illetve workshopot is rendeztek a Családmentő Gyermekvédelmi Program keretében. Az előadássorozat kiemelt célja, hogy az okoseszközök túlzott használatának veszélyei mellett megoldás kínáljon arra, miként óvható meg a gyerekek mentális és fizikai egészsége is. „Ahhoz, hogy ezen változtatni tudjunk, nekünk szülőknek kell megtennünk az első lépéseket” - hangsúlyozta. “Önkormányzatunk célkitűzése, hogy minél jobban elmélyítsük és országos szinten is hírét vigyük ennek a programnak. Nagy megtiszteltetés, hogy Hosszú Katinka, aki egy igazi példakép, elvállalta e program nagyköveti szerepét és segítségünkre lesz abban, hogy a gyermekeink ne szigetelődjenek el a digitális térben.”

 Hosszú Katinka úszó a program nagyköveteként kiemelte, kisgyermekes szülőként látja, hogy a fiatalokat mennyire beszippantja a digitális tér és ennek hosszú távon mennyi negatív hatása lehet a gyerekekre. „Nagy örömmel vállaltam a program nagyköveti szerepét, minden eszközzel azon leszek, hogy felhívjam a figyelmet erre a problémára. Úgy gondolom, azért is esett rám a választás, mert az úszás teljesen ellentétes azzal, amit a digitális tér kínál. A sport személyiséget fejleszt, jó hatással van az idegrendszerre, kitartásra, fegyelemre tanít. Remélem, hogy ösztönözni tudom a gyerekeket arra, hogy a képernyőhasználat helyett sportoljanak.”

Pöltl Ákos, az Ifjúságkutató Intézet kutató-szakértője, az MCC vezető oktatója, családbiztonsági szakértő elmondta, a gyerekek digitális védelme egy nagyon fontos téma, de rendkívül alábecsült a probléma nagysága.  „A projekt kiemelt jelentőségű hisz, még mindig az a téves narratíva van jelen, hogy a digitális eszközök túlzott használata csak egy átmeneti időszak, amit kinő majd a gyerek. Jól látható ezen a téren is, hogy a család, az iskolai közösség megtartó, preventív ereje nagy. Ugyanakkor a sport, a zenetanulás, a természetben eltöltött idő is olyan tevékenységek, melyek hozzájárulnak az idegrendszer fejlődéséhez. A megoldás egyfelől az ismeretterjesztő előadásokban rejlik, ahol a probléma hátterét ismerhetjük meg, a workshopokon pedig válaszokat kaphatunk arra, hogyan kezeljük ezt a problémát, miként legyünk hiteles szülők, hogyan óvjuk meg a gyermekeink mentális egészségét. Nagy volt az érdeklődés a tavalyi előadások iránt is. A szülőknek fontos, hogy megfelelő módon és időben megfelelő technológiai kompetenciát tudjanak a gyerekeik kezébe adni”- hangsúlyozta Pöltl Ákos.

 Az ismeretszélesítő előadások és a megoldásokat kínáló gyakorlati workshopok idén is folytatódnak.


 


 
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.