Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 28. vasárnap
Hírek témák szerint

BUDAPEST FŐVÁROS XXI. Kerület - Csepel Önkormányzata
2024. március 14., csütörtök 10:31

Elfogadták a képviselők Csepel idei évi költségvetését
A határidő előtti utolsó pillanatban, a mai képviselő-testületi ülésen sikeresen, hat független képviselő, a fideszes képviselők egyharmadának és az MSZP-DK-Momentum képviselőinek támogatásával elfogadásra került Csepel konszenzussal előkészített költségvetése.
Ma a képviselők többsége támogatta a korábbi években megkezdett önkormányzati programok folytatását: a nagyszabású útépítéseket, a családtámogatásokat, a béremeléseket, az egészégügy, a közbiztonság fejlesztését.  
Az útépítési program keretében hamarosan megkezdődik a Maros utca teljeskörű felújítása, illetve további rossz állapotú utak, mint például a Szebeni, a Tihanyi, az Erdősor és az Akácfa utcák megújításának tervezése is elindulhat.
A csepeli önkormányzat a költségvetés elfogadásával tovább támogatja a gyermekes családokat, folytatódnak a nyugdíjas közösségi programok, biztosítva lesz az egészségügyi ellátás fenntartása, kellő számú rendőr maradhat az utcákon és új térfigyelő kamerák kerülnek kihelyezésre. Négy fideszes képviselő kivételével egyetértés volt a képviselő-testületi tagok körében abban is, hogy január 1-től a csepeli óvodapedagógusok visszamenőleges béremelése mellett az egészségügyi dolgozók és több ezer tisztességes csepeli munkavállaló bére is emelkedjen. A döntéssel folytatódik a helyi közösségek, a kerületi civil, kulturális és sportszervezetek, valamint a csepeli egyházak támogatása. Emellett fenntartható marad a kerület stabil pénzügyi helyzete, amiért felelős gazdálkodással az elmúlt években nagyon sokat tett az önkormányzat.
A mai szavazás és az elmúlt hetekben Borbély Lénárd csepeli polgármester kezdeményezésére lezajlott képviselői egyeztetések azt is megerősítették, hogy félre kell tenni a pártpolitikát, és egymással párbeszédet kell folytatni. A csepeli önkormányzat vezetése köszöni az egyéni és a közös egyeztetéseken való konstruktív részvételt azoknak, akik részt vettek benne, és a kollégák áldozatos és fáradságos szakmai munkáját, amivel Csepel 2024-es költségvetését lelkiismeretesen előkészítették.
Borbély Lénárd polgármester a testületi ülésen elmondta: az elfogadott költségvetésbe az ellenzéktől jött ésszerű, az itt élők és a kerület javát szolgáló javaslatokat is beépítettek. „Ami nem egyik vagy másik párt győzelme, ahogy ezt mostanában magukról hirdetni szeretik, hanem éppen annak a politikától és gyűlölködéstől mentes párbeszédnek az eredménye, amit a csepeliek érdekében kezdeményeztem. Egy biztos: a Csepel fejlődését szolgáló útról nem fogunk letérni, erre kaptunk a kerületiektől felhatalmazást és erre tettünk ígéretet!”

 
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.