Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. május 5. vasárnap
Hírek témák szerint

DUNAKESZI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2024. április 23., kedd 14:54

Családbarát Dunakeszi
Van bölcsődei, óvodai és iskolai férőhely, jobbnál jobb játszóterek érik egymást, ingyenes rendezvények egész évben, gyönyörű parkok, oltástámogatás, babacsomag…. Ez csak néhány pontja annak, mitől érzi úgy a lakosság, hogy családbarát településen él. De Dunakeszi mindezektől is több, Dunakeszin másként gondolkodnak. A közös dolgokról közösen döntenek a helyiekkel, együtt építik Dunakeszit.
Az épülő Dunakeszi Diáknegyed, az ország legnagyobb középiskolai beruházása időről időre előtérbe helyezi Dunakeszit, de most a titokra lettek kíváncsiak. Dióssi Csaba, Dunakeszi polgármestere felkérést kapott, hogy vegyen részt a Kecskeméten megrendezett Családbarát Települések Expo-n és tapasztalataival segítse más városvezetők munkáját. “Együtt dolgozunk a lakossággal. Ami a dunakeszieknek fontos, nekünk is az. A tétlenkedés nem Dunakeszi stílusa, amire szükség van, azt megcsináljuk. Sokszor ér minket az a vád, hogy a dunakesziek el vannak kényeztetve. Nekünk az a célunk, hogy a lakosaink életének minden szegmensét lefedje a városunk. Hogy otthonuk legyen a városunk” — mondta a polgármester. A kerekasztal-beszélgetésből kiderült, fontos a mikromenedzselés, a jó gazda gondossága, az igényekre reagálás, az országos problémákra helyben keresni megoldásokat és kommunikálni a lakossággal.
Hogy ezt hogyan csinálják? Dióssi Csaba ezt is elárulta. “Szerintem 4 dolog kell ahhoz, hogy családbarát településsé váljunk:
1.   Mérjék fel az igényeke, hallgassák meg a lakosságot, nem önmagában a fejlesztésért fejlesztünk, hanem a lakosságért.
2.   Kell egy csapat, egy jó “szakembergárda" és olyan képviselők, akiknek szintén fontos az, hogy a település tényleg jó hely legyen.
3.   Vízió: él egy kép bennem, hogy milyen az a nagyon jól működő város, amiben szeretnek nyugodtan élni az emberek. Ezért dolgozunk. Praktikus, jó ötletek kellenek, amiket meg is tudunk valósítani. Nem ideológiai alapon hozunk döntéseket, hanem logikai alapon.
4.   Nagyon fontos, hogy a városvezetők szeressék azt, amit csinálnak és akkor a lakosság is hinni fog nekik” - részletezte a polgármester.


A családok nemcsak szülőkből és gyerekekből állnak, ott vannak még a nagyszülők is, az idősebb korosztály. Dunakeszi az idősekkel kapcsolatos munkájáért és odafigyeléséért 2020-ban az idősbarát önkormányzat címet is elnyerte. Egészségügyi szűrőnapokkal, tornával, programokkal, az ország legnagyobb nyugdíjas klubjával, karácsonyi csomagjával, kedvezményes üdültetéssel a 65 év felettiekről is hangsúlyosan gondoskodnak. Az intézkedésekbe a gyerekeket is bevonják, hogy ők is átérezzék ennek a fontosságát.
Dunakeszin mindig az az elsődleges szempont, hogy a dunakeszi családokat hogyan tudják segíteni: reagálni a lakossági megkeresésekre, szakértői csapattal átbeszélni, kidolgozni a lépéseket és belevágni. A recept egyszerű, érdemes alkalmazni.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.