Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. május 26. vasárnap
Hírek témák szerint

BUDAPEST FŐVÁROS XXI. Kerület - Csepel Önkormányzata
2020. július 10., péntek 10:30

Ezt kérik a csepeliek Karácsony Gergelytől
A csepeli önkormányzat képviselő-testülete azt kéri Karácsony Gergelytől, hogy „legyen valamennyi budapesti, így minden csepeli polgár főpolgármestere”. Kérik, hogy a főpolgármester ne vegye el a XXI. kerület joggal kért és betervezett fejlesztéseit csak azért, hogy más politikai vezetésű kerületeknek adja át azokat. A javaslatot csütörtökön este ellenzéki szavazatokkal fogadták el. Ellene senki nem szavazott, csak tartózkodás volt.
Csepel önkormányzata a következő négy évre betervezett fővárosi útfelújítások, konkrétan a Táncsics Mihály utca, a Szállítók útja, Védgát utca, Szent László utca felújítását kéri a főpolgármestertől. Ezeket a felújításokat a koronavírus-járvány elleni intézkedésként csoportosította át más kerületekbe Karácsony Gergely. Arra, hogy a négy évre szóló negatív diszkrimináció mitől koronavírus-elleni védekezés, a főpolgármester nem adott magyarázatot.
A csepeli városatyák emellett arra kérik Karácsony Gergely főpolgármestert, valamint a Fővárosi Közgyűlést, hogy támogassák a három dél-pesti kerületre vonatkozó kerékpárút-fejlesztési tervet. „A kerékpáros közlekedés fejlesztése környezetvédelmi szempontból is fontos cél, amellyel valamennyi csepeli párt egyetért.” – fogalmaznak.
„A Kormány megkezdte a csepeli HÉV korszerűsítésének sokmilliárd forintos fejlesztéseit. Magyarország Kormánya tehát állja a szavát, a fejlesztésekkel pedig Budapest vezetése is egyetért. Ennek a HÉV-fejlesztésnek viszont fontos eleme a HÉV végállomása mellett, valamint a gyár területén, a Szent Imre tér mellett tervezett P+R parkoló megvalósítása. Ezért arra kérjük Karácsony Gergely főpolgármestert, valamint a Fővárosi Közgyűlést, hogy ne vonják vissza a Csepelre tervezett P+R parkolók építésének terveit.” – kérik a csepeli képviselők a nyár elején megkezdett HÉV-felújításokkal kapcsolatban.
Ezen kívül azt kéri Csepel önkormányzatának testülete, hogy továbbra is valamennyi fővárosi utat tisztítsa a főváros, és ne tegyenek különbséget a kerületek között az úttisztítások, hóeltakarítások, valamint az úthibák javítása során, és tartsanak teljes értékű lomtalanítást 2020-ban. A fővárosi utak takarításával kapcsolatban az FKF jelezte azt a szándékát, hogy a jövőben nem kívánják teljes értékűen ellátni a feladataikat Csepelen. Ehhez képest a fővárosi cégvezetők 40 százalékos béremelésben részesültek – szintén a koronavírus elleni védekezés jegyében. A lomtalanítás elmaradása azért érthetetlen, mert az lett volna a logikus lépés, hogy a főváros a veszélyhelyzet elmúltával folytatja a lomtalanítást, nem pedig kihagy olyan kerületeket, melyeknek nem balliberális a vezetése.
A javaslatot csütörtökön este 11 igennel, ellenzéki szavazatokkal fogadták el. Ellene senki nem szavazott, hét képviselő – az MSZP-DK-Momentum politikusai és egy független - azonban tartózkodott: ők nem merték támogatni.

 


 


Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.