Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. május 22. szerda
Hírek témák szerint

NAGYKÁLLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2021. április 26., hétfő 23:48

Benépesül az inkubátorház Nagykállóban
Nagykálló határában mindössze néhány hónap alatt valósult meg a modern, a közel 1600 négyzetméteres inkubátorház, amely két összekapcsolt – raktár, műhelyek és iroda – épületrészből áll. A raktár és műhelyek alapterülete 1287,66 m2, míg az iroda részé 259,32 m2. Az inkubációs épület alkalmas termelő, kereskedelmi és szolgáltató, illetve logisztikai tevékenységek befogadására egyaránt, s egyúttal a járásban a kis- és nagykereskedelmi központ szerepét is be kívánja tölteni. Az épületben kialakított műhelyek hasznosításából árbevételhez jut az önkormányzat, melyet további beruházások megvalósítására fordíthat majd. Az új létesítménnyel pedig remélhetőleg nőni fog Nagykálló versenyképessége és a térség gazdasági vonzereje.
Horváth Tibor, Nagykálló Város polgármestere a járványhelyzet miatt szűk körben megtartott átadóünnepségen elmondta, hogy ennek a beruházásnak köszönhetően nem csak egy logisztikai raktárból, négy üzemcsarnokból és három irodából álló épületegyüttest kaptak, hanem lehetőséget arra, hogy az önkormányzat saját gazdasági erejét növelje, új bevételekhez jusson.
A projekt keretében az inkubátorházhoz vezető zúzott köves út is aszfaltburkolatot kapott, valamint a műhelyekhez tartozó irodák és a bérirodák bútorozása és informatikai eszközökkel való ellátása is megtörtént. A betelepülő vállalkozások tevékenységeinek segítésére beszerzésre került egy univerzális minirakodógép, targonca és emelőgépek, valamint egy betonelemgyártó gép is. A vagyonvédelemhez kapcsolódóan kamerarendszer és riasztóközpont került kiépítésre.
A betelepült vállalkozások tevékenységének felvirágoztatását marketing tevékenységgel, webshop üzemeltetésével kívánja majd az önkormányzat segíteni.
Az inkubátorházba betelepülő vállalkozásoknak az első és második évben kedvezményt biztosítanak a bérleti díjból és a közös költségből, ezzel is segítve elindulásukat.
A közelmúltban a négy műhelyt és két irodát már sikerült bérbe adni. A betelepülő kisvállalkozók mezőgazdasági termelő, vas- és fémszerkezet-lakatos tevékenységet végeznek, valamint bútor- és épületasztalos üzem kezdi meg működését.
Nagykálló Város Önkormányzata 661 484 000 forint vissza nem térítendő támogatást nyert „Az Ipari területek fejlesztése Nagykállóban” című, TOP-1.1.1-16-SB1-2016-00016 azonosítószámú pályázat megvalósítására. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.